نمایش «مد بدون ملیت» در بوسنی به مناسبت روز جهانی مهاجران

یک نمایش مد در تالار شهر تاریخی سارایوو پایتخت بوسنی و هرزگوین روز پنجشنبه به مناسبت روز جهانی مهاجران در ۱۸ دسامبر برگزار شد. در این نمایش لباس‌های خلق شده را مهاجران چندین مرکز مهاجرت در بوسنی طراحی کرده و دوخته‌اند.

به گزارش یورونیوز، آغاز این پروژه طرح تجهیز ۳ مرکز پذیرش مهاجران با چرخ خیاطی در ماه ژوئن ۲۰۲۱ بود. این طرح به سرعت به پروژه‌ای برای راه‌اندازی یک برند مد جدید با عنوان «مد بدون ملیت» No Nation Fashion تبدیل شد. الکساندرا لووریچ از طراحان مد با تجربه بوسنی رهبری و هماهنگی این طرح را به عهده گرفته است.
کشور بوسنی در سال ۲۰۱۷ به گلوگاهی برای هزاران مهاجری تبدیل شد که در مسیر به اصطلاح بالکان غربی سفر می‌کردند. هزاران مهاجر که عمدتاً از کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا میایند، از راه یونان، آلبانی یا مونته نگرو برای رسیدن به شمال غربی بوسنی و هرزگوین تلاش می کنند و امید دارند به کرواسی رفته و به سمت کشورهای اروپای غربی حرکت کنند.
 بر اساس آخرین برآوردهای اتحادیه اروپا، حدود ۴۰۰۰ مهاجر در حال حاضر در بوسنی حضور دارند. بیش از نیمی از آنها در چندین مرکز پذیرش در اطراف سارایوو و در شمال غربی کشور اسکان داده شده‌اند. مابقی آنها در اردوگاه های موقت به سر می‌برند.
این شوی مد «داستان درباره ما» نام گرفت. برخی از مدل‌های این شو حرفه‌ای بودند و برخی دیگر آماتور و مهاجر.
این نمایش پس از هشدارهای اخیر آژانس بین المللی مهاجرت سازمان ملل در مورد افزایش سطح عدم تحمل و خشونت علیه مهاجران در بحبوحه همه‌گیری جهانی کووید-۱۹ برگزار می‌شود.
 این نمایش همچنین همزمان با هفتادمین سالگرد تأسیس سازمان بین‌المللی مهاجرت و روز جهانی مهاجران در ۱۸ دسامبر برگزار شد.
ملاحظه کارشناسی:
-در مقوله مهاجرت، مهمترین موضوعی که مدنظر است:-جاذبه مقصد و –دافعه مبداء است. کشورهایی که در حال حاضر از حیث گوناگون در یکی از این مولفه ها قرار می گیرند، یا با جمعیت مهاجرفرست روبروست و یا با جمعیت مهاجر پذیر!
-بوسنی و هرزگوین با توجه به مشکلات عدیده اقتصادی و سیاسی و بحران های ناشی از جنگ دهه ۹۰م، همواره در رده های نخستین جمعیت مهاجرفرست به کشورهای اروپای غربی برای کسب اشتغال است، خصوصا جمعیت جوان این جمهوری.
-یکی از معضلات دیگر این کشور در زمینه مهاجرت، حجم قابل توجه مهاجرینی ست که این کشور را به عنوان خط انتقالی خود به کشورهای اروپایی انتخاب کرده اند، بعداز تغییر مسیر مهاجرت از مرزهای صربستان.

۲۸ آذر ۱۴۰۰

کد خبر 10282

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 11 =